Chris Pratt a stârnit furia arhitecților după ce a demolat o casă istorică din 1950 ca să-și construiască o vilă imensă

Data publicării:
chris pratt si sotia lui
Actorul Chris Pratt a stârnit furia specialiștilor în arhitectură după ce s-a aflat că el și soția lui, Katherine Schwarzenegger, au demolat o casă istorică din 1950, pentru a face loc unei vile de peste 1.390 de metri pătrați. FOTO: Profimedia Images

Actorul Chris Pratt a stârnit furia specialiștilor în arhitectură după ce s-a aflat că el și soția lui, Katherine Schwarzenegger, au demolat o casă istorică din 1950, pentru a face loc unei vile de peste 1.390 de metri pătrați, scrie The Guardian.

Cuplul a cumpărat anul trecut casa Zimmerman din 1950, proiectată de arhitectul Craig Ellwood, în cartierul Brentwood din Los Angeles, pentru care a plătit 12,5 milioane de dolari. Reședința, care fusese modernizată de Garrett Eckbo, cunoscut ca un pionier al amenajării peisagistice moderne, fusese prezentată anterior în revista Progressive Architecture.

Cel mai recent, imobilul fusese locuința Hildei Rolfe, văduva lui Sam Rolfe, co-producător al serialului The Man from Uncle. Un videoclip din 2022 care prezenta arăta o casă luminoasă, bine conservată, cu ferestre mari, podele din lemn și mobilier de la mijlocul secolului trecut.

Casa cu un singur etaj a fost demolată și în locul ei va fi construită o casă masivă în stilul cabanelor moderne, care au ajuns să domine suburbiile din SUA.

Arhitectul Ken Ungar care are în portofoliu astfel de proiecte va reliza proiectul casei, a scris Architectural Digest. Proprietatea, care se află chiar vizavi de casa în care stă mama lui Schwarzenegger, Maria Shriver, va avea și un garaj pentru trei mașini și o anexă lângă piscină.

Los Angeles Conservancy, o organizație non-profit care încearcă să salveze și să protejeze clădirile istorice, a avertizat cu privire la demolarea iminentă în ianuarie, decsriind imobilul la vremea respectivă ca fiind „un exemplu remarcabil de design modernist din această epocă”.

Programul SurveyLA al orașului a identificat proprietatea ca fiind potențial istorică, dar clădirea nu a beneficiat de protecție, a scris organizația pe Instagram.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri